Kahden päivän golfloma Nordcenterin kartanomiljöössä


Aina ei tarvitse lähteä kauas päästäkseen lomatunnelmaan. Vain 80 km päästä Helsingistä ja 120 km päästä Turusta sijaitsee kaunis Åminnen kartanomiljöö, josta löytyy kaksi Suomen parhaimmistoon kuuluvaa golfkenttää, B&B majoitusta sekä tasokas ravintola. Åminnen mailla sijaitseva Nordcenter Golf & Country Club tarjoaa täydelliset puitteet ylelliselle minilomalle.

Päätimme tiedustella vähän tarkemmin mistä hyvä miniloma Nordcenterissä muodostuu. Jututimme neljän hengen seuruetta, joka saapui kartanolle perjantai iltapäivällä. Seurueen suunnitelmissa oli pelata yksi kierros perjantaina ja toinen lauantaina heti aamiaisen jälkeen.

Hyvä illallinen kruunaa pelin

Ensimmäinen peli oli varattu Fream-kentältä. Koska takana oli pitkä työviikko ja edessä fyysisesti haastava kenttä, seurue oli päättänyt vuokrata ensimmäiselle kierrokselle kaksi golfautoa. Fream on kenttänä tunnettu vaihtelevasta maastostaan ja upeista näköalapaikoistaan. Yhdeksännelle reiälle on hieno saapua, kun taustalla näkyy puistomainen kenttä ja valkoinen upea kartanorakennus.

Freamin ysillä on mukava pitää pieni drinkkitauko Kartanon terassilla.

Kierros eteni hyvää vauhtia, ja maaliin päästyä olikin vielä aikaa löylyille ennen illallista. Kartanon suihku- ja saunatilat ovat mukavan väljät ja ulkopuolella olevalla patiolla on kiva käydä viilentymässä löylyjen välissä.

Saunan jälkeen siirryttiin kartanon tunnelmalliseen Ravintola Åminnegårdiin, jossa nautittiin huikean hyvä illallinen. Alkuun lasilliset kuohuvaa sekä kolmen ruokalajin menu huolellisesti valikoitujen viinien kera. Kansainvälisestikin tunnettu keittiöpäällikkö Kenneth Löfbergin filosofiana on valmistaa konstailemattomia, hyvistä raaka-aineista koostuvia aterioita, paikallisia makuvivahteita seuraten. Alkupalaksi tarjoiltiin lajitelma kartanon herkkuja. Talon kuuluisasta Toast Skagenista puhuttiin vielä seuraavanakin päivänä! Pääruoaksi tarjoiltiin ylikypsää lampaanniskaa Bovikin tilalta. Myös jälkiruoka koostui lähiseudun herkuista. Kokonaisuus sai kehuja maasta taivaisiin!

Hyvät yöunet ja aikaisin kentälle

Nordcenterissä on mahdollisuus majoittua kartanon vanhassa maitotalossa, josta avautuu hienot näkymät kentille sekä kartanon päärakennuksessa sviitissä nr 18. Peliseurue oli varannut sekä sviitin että huoneen maitotalosta. Sviitissä on leppoisaa istua iltaa vielä illallisen jälkeenkin. Sviitistä löytyy sauna ja kaksi erillistä makuuhuonetta. Molempiin majoitusvaihtoehtoihin kuuluu aamiainen, joka tuotiin huoneisiin.

Kartanon maitotalon huoneet ovat tilavia. Ikkunoista on näkymät näkyy suoraan kentälle.
Nordcenter sviitti
Huone 18 on tilava kahden makuuhuoneen ja oleskelutilan kokonaisuus. Huoneistoon kuuluu myös iso sauna.

Ennen aamun kierrosta otettiin muutama treenipallo rangella sekä puttigriinillä ja sitten suunnattiin Benzille. Peliseurue kehui erityisesti Nordcenterin harjoitusalueita.

– Laadukkaat puttiviheriöt vastaavat hyvin kentän viheriöitä ja ruohorangella on todella hyvin tilaa harjoitella. Myös rangepallot ovat täällä laadukkaita.

Lauantain kierros pelattiin ilman autoja. Benz on kaunis kenttä ja mukava pelata. Väylät ovat leveitä ja myös tällä kentällä kaikki griinit ovat todella hyvässä kunnossa. Puolessa välissä kierrosta on kiva pysähtyä välipalalla, mutta kierroksen jälkeen lounas kyllä maistuu.

Benz
Kentän vaihteleviin ja luonnonkauniisiin väyliin ihastuu helposti.

Kaiken kaikkiaan kahden kierroksen ja yhden yön viikonloppuloma katkaisee arjen tehokkaasti. Lisäksi Nordcenterin kartanomaisemiin on aina mukava tulla!


Rakenna oma miniloma Nordcenteriin!

Yöpyminen kahdelle aamiaisella (1 x 2 hlö huone)
Greenfee molemmille kentille, Benz ja Fream
Lounas kahdelle
284€

Yöpyminen neljälle aamiaisella (2 x 2 hlö huone)
Greenfee molemmille kentille, Benz ja Fream
Lounas neljälle
550€

Tiedustelut ja varaukset: 019 276 6850 tai nordcenter@nordcenter.com

Lue lisää majoituspalveluista ja hinnoista:  nordcenter.fi/majoitus/

Tutustu kenttiin: nordcenter.fi/kentat/

 

Autokielto, Freamillä vain teitä pitkin (7.7.)