Kentänhoidon kuulumisia maaliskuu 2019


Kevään odotus koki pienen kolauksen kuluvan viikon sääennusteiden muututtua hyvinkin paljon ennustettua kylmemmäksi. Jäät saatiin viheriöiltä suurimmaksi osaksi poistettua lauhan jakson aikana.

Fream harjoitusviheriö

Viheriöille levitettiin tämän jälkeen reilu hiekkakerros suojaamaan  niitä säätilan vaihteluilta ja tuulikuivumiselta.

Fream 1 viheriö ja hiekkakattaus

Tällä hetkellä tilanne vaikuttaa talvehtimisen osalta asialliselta. Benzin viheriöiltä ei olla poistettu lumia koska se ei ollut sulan pinnan takia mahdollista eikä myöskään tarpeellista. Olosuhteiden vaihtelevuus ei ole koskaan kentän sisällä ollut näin suurta. Yhdellä viheriöllä jäätä reilusti ja toisella ei ollenkaan.

Benz kentän sydän, eli uudet kasteluvesipumput nostettiin paikoilleen alkuviikosta. 2500 kg painava paketti nostettiin katon kautta uuteen rakennukseen. Seuraavaksi rakennus päästään tekemään valmiiksi ja tämän jälkeen kytketään pumput ja niiden ohjausjärjestelmät paikoilleen.
Uudet pumput mahdollistavat kenttien kastelun huomattavasti lyhyemmässä ajassa kuin aikaisemmin, eli peliaikaa jää kesän valoisimpana aikana enemmän.
Samaan aikaan aloitettiin Benzin ja Freamin kasteluyhdysputken kaivuutyöt. Putki yhdistää kastelujärjestelmät toisiinsa jolloin Freamin painevaje yläväylillä pienenee. Jos toisessa pumppaamossa tulisi käyttökatkos voi toinen pumppaamo kastella molempia kenttiä.

Benzin pumput

Hoitokoneiden huollot ja parannustyöt etenevät hyvin. Ammattitaitoisten huolto-miesten tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Joka vuosi koneisiin kehitetään parannuksia jotka tehostavat laitteiden käyttöä hoitokauden aikana. Osa kalustosta, kuten traktorit ja kaivinkoneet pyörivät myös talvikaudella, jolloin niihin kertyy käyttötunteja yhtä paljon tai enemmän kuin kesällä. Ne vaativat myös omat huoltonsa ja hoivansa.

Toro Reelmaster 2013 vm huollettuna ja valmiina kesän koitoksiin

Hiihtolatuja pyritään ajamaan loppuviikosta jos säät sallivat. Keli näyttäisi pumppaavan aikalailla tulevina päivinä joten siitä tietoa myöhemmin.

Hyvää maaliskuuta!
T.
Staffan ja kentänhoidon porukka

Puhelinnumeromme on vaihtunut, uusi numero on 0600 390755 (0,76€/min+ppm)