Kuvien hallinta | Nordcenter

Toukokuussa Fream kentällä lähdöt 10 tiiltä 

 Siirtosääntö voimassa.

 

Kuvien ja dokumenttien hallinta

Kuvien ja dokumenttien hallinnointiin liittyvät ohjeet ja linkit

Kuvien hallinnoinnin ohjeet

Wisen järjestelmä käyttää kuvien tallennukseen ja lisäyksiin artikkeleihin ja tuotteisiin useimmiten kuvakirjastoa. Artikkeleiden osalta aina, tuotteiden osalta joskus myöhemmin. Tuotteiden kuvat lisätään tälle hetkellä omista hakemistoista.

Jotta kuvakirjaston ja sinne tallennettujen kuvien käsittely olisi mahdollsimman joustavaa, hakemisto kannattaa varustaa sellaisilla alahakemistoilla, jotka ohjaisivat mahdollisimman helposti haettavaan kuvaan.

Kaikki kuvat, jotka kuvakirjastoon ladataan tulee alunperin löytyä joko omalta koneeltasi tai verkkohakemistosta, mikäli sinulla on sellainen käytösssäsi.


Uuden kuvan lisääminen kirjastoon

Uusi kuva voidaan lisätä arkistoon sisältöeditorin "Kuva" -> "Valitse kuva" -toiminnolla tai käyttämällä tämän artikkelin "käsittele kuvia" -linkkiä.

Molemmissa tapauksissa

1) katso, että kuvakirjastossa on sopiva alahakemisto ja valitse se. Jos ei ole, luo sellainen sivun oikean ylälaidan valikosta "New folder"

2) klikkaa alahakemistoa ja sen jälkeen sivun oikeassa ylänurkassa olevaa valikkoa

3) valitse "Upload files" ja kerro mistä arkistoon ladattava kuva löytyy

4) valitse kuva tai kuvat ja paina "Lisää" painiketta

5) kun kaikki kuvat on lisätty paina "Upload" -painiketta jolloin kaikki valitut ja lisätyt kuvat latautuvat aikaisemmin valittuun alahakemistoon.

Kuvan valitseminen

Kuvan valitseminen kuvahakemistosta käy tuplaklikkaamalla haluttua kuvaa. Ongelma kuvan valinnassa on että hakemiston ikoni ei juurikaan kerro kuvan koosta mitään. Mikäli olet hakemassa tietyn koon mukaista kuvaa, klikkaa kuvaa hiiren oikealla näppäimellä ja valitse toimintovalikosat "View image". Järjestelmä näyttää sinulla kuvan sellaisena kuin se tullaan kopioimaan, joten voit tehdä päätöksen onko kuva oikeanlainen.