Kentänhoidon kuulumisia 14.6.2018


Aikaa on kulunut jonkin verran edellisestä päivityksestä. Tämä onkin ensimmäinen päivitys uusien nettisivujen aikana.
Päällimmäisenä ajatukset pyörivät vallitsevan kuivuuden ympärillä. Edellinen kasteleva vesisade on saatu 2.5.2018. Maanataina tuli noin 1 mm vettä, mutta se ei riittänyt kastelemaan edes pintaa.
Kovalla oleva kastelujärjestelmä on jatkuvan korjaustyön alla. Putkirikoilta ei olla myöskään säästytty.
Viimeisimmät suuremmat vuodot on koettu Benzin 2 ja 4 väylillä. Vuodot on saatu kuitenkin nopeasti korjattua joten yhtään päivää ei olla oltu kokonaan ilman vettä.
Kuivuus onkin tällä hetkellä suurin nurmikasvuun vaikuttava tekijä. Normaalisti tähän aikaan on lannoitettu väyliä sekä viheriön ympärysalueita, mutta nyt ne odottavat hieman kosteampaa säätä.

Koulujen loputtua saimme viime viikolla vahvistukseksi 9 innokasta koululaista. He ovat päässeet erittäin hyvin työhön kiinni. Kyllä nykyajan nuorisolla on työmoraali vähintään samalla tasolla kuin entisajan nuorisolla! Bunkkereiden kunnostus on saatu käyntiin, ja seuraava askel onkin niiden parannustyöt. Tulemme reunoittamaan, vaihtamaan hiekkoja ja poistamaan viimeisetkin rikkaruohot niistä. Vaihdettavat hiekat levitetään karheikkoalueille.

Kenttien opasteita on lisätty ja uusittu jonkin verran. Työ jatkuu vielä parin viikon ajan. Heinäkuun alusta kaiken pitäisi olla valmista niiden suhteen.

Par 3 kentän ”rikkinäinen” viheriö kuoritaan tällä ja ensi viikolla viimeisimistä nurmipaloista ja kylvetään sen jälkeen uudelleen. Alue kunnostetaan sen jälkeen niin että se vastaa muita kenttiemme alueita. Jäljellä olevat nurmet käytetään lajentamaan mm. Fream 9 viheriön takaosaa. Näin saamme sinne pari uutta lipunpaikkaa, ja viheriö muutenkin sen muotoiseksi että sitä voi hoitaa.

Tällä hetkellä dressaamme Freamin viheriöiden ympärysalueita. Hiekkaa käytetään noin 10 t. per reikä.

Koko henkilökunnan puolesta toivotan kaikille mukavaa kesän jatkoa ja yöttömiä öitä!

T.

Staffan Lundmark

PS. Seuraava päivitys tulee jo ensi viikolla ja sisältää ennemmän kuvia!