Kentänhoito viikolla 24 & 25


Päällimmäisenä ajatuksissa on varmasti monien kokema tunne siitä että kohta on juhannus ja päivät alkavat lyhenemään. Alkukesä on mennyt erinäisten työtehtävien parissa todella vikkelästi.
3.6 meillä aloitti kentänhoidossa 11 kesäapulaista joista osalla on jo usean vuoden kokemus
kentällä työskentelystä. Mukana on myöskin täysin uusia työntekijöitä, joten huomioittehan tämän seikan pelatessanne. Kaikkea ei vielä parin viikon työkokemuksella osaa huomioida.

Viime viikolla meillä vieraili golfliiton kenttäkehittäjä Janne Lehto. Jannen kanssa kävimme tarkastamassa uudella mittauskalustolla viheriöiden tilaa hieman pintaa syvemmältä. Viheriöltä mitattiin kasvualustojen happamuutta, johtokykyä sekä tarkasteltiin poikkeavien viheriöiden maaprofiilia. Lisäksi tarkastimme firmness mittarilla pintojen kovuutta sekä kasvualustojen kosteutta sekä tiiveyttä.
Pelaajan kannalta ehkä viheriön kovuus on näistä kiinnostavin. Lyhyesti: Freamin viheriöt ovat Benzin viheriöitä kovempia.

Benz 2 viheriötä ihmettelemässä

Tällä viikolla ohjelmassa on kostutusaineen levitys väylille, Freamin viheriöiden ilmastus 6 mm piikillä,pystyleikkuu sekä kevyt hiekka-kattaus. Tämän lisäksi tietenkin normaalia leikkuuta, lannoitusta, trimmausta ja raivausta. Tarkoituksena on myös viimeistellä Fream 3 väylän vasemman puolen projekti.
Siitä lisää seuraavassa tiedotteessa.

Oikein hyvää golf-kesää kaikille!

T.

Staffan