Fiskars village


Uniikki Fiskarsin Ruukki sijaitsee 7 min automatkan ja 30 min pyörämatkan päässä Nordcenteristä. Fiskarsin ruukissa upea ruukkimiljöö, monipuolinen luonto, putiikit ja pajat luovat unohtumattomia elämyksiä.
 
 

Putiikit ja pajat

Ruukin alueella palvelee yli 30 yrittäjää, jotka tunnetaan erityisesti ihastuttavista paikallisista käsitöistä ja korkealaatuisesta kotimaisesta muotoilusta. Paikan päällä valmiste – tut kynttilät, nahka- ja tekstiilitaiteilijoiden, kulta- ja hopeaseppien, keraamikkojen jne. työt, huonekalut sekä lahjaesineet saavat kesällä rinnalleen torikauppiaat ja tapahtumien monipuolisen tarjonnan.
 
 

 

Fiskarsin museo

Ruukin 1600-luvulle ulottuvaan historiaan kuuluu käden tekemisen taitoa ja perinnettä aina tähän päivään saakka. Alueen merkittäviin henkilöihin ja tarinoihin pääsee tutustumaan Yläruukin alueella sijaitsevassa museossa. Suomen ollessa osa Ruotsin kuningaskuntaa olimme samalla maailman johtavia raudan valmistajia. Fiskarsin pajat tuottivat ensimmäisten joukossa suoria käyttöesineitä rautaharkkojen ja raakamateriaalien rinnalla. 1800-luvulla syntyneet valimot ja hienotaepajat keskittyivät laadukkaisiin tuotteisiin, niin käsityöläisten, kodin, puutarhan kuin maataloudenkin tarpeisiin.
 
 

 

Luonto

Fiskars Village sijaitsee kauniissa jokilaaksossa, metsien, järvien, jalopuiden ja kulttuurimaiseman ympäröimänä. Luontoon pääsee suoraan ruukin keskustasta helposti jalan, polkupyörällä tai vaikka SUP-laudalla. Ruukin eri puulajeista 23 voi bongata merkityllä kahden kilometrin mittaisella puulajipolulla ja neljän kilometrin metsäpolku vie historiallisen Risslan padon laavulle. Fiskars Village Trail Centerin kehittämä verkosto kattaa lähes 70 kilometriä maastopyöräreittejä, palveluihin kuuluvat myös opastetut retket sekä maastopyörien vuokraus. Fiskars on otollinen etappi myös pidemmälle pyöräretkelle.
 
 

 

Näyttelyt ja tapatumat

Ruukissa koetaan vuoden aikana unohtumattomia taide- ja kulttuurielämyksiä lukuisten konserttien ja näyttelyiden merkeissä. Esittävä taide on kasvava osa Ruukin tapahtumakalenteria. Musiikki-, tanssi-, teatteri- ja muut esittävän taiteen tapahtumat tuovat mielenkiintoista väriä Fiskarsin ympärivuotiseen tapahtumakirjoon. Tapahtumakalenterista löytyvät myös useat lähiruoka-ja liikuntatapahtumat sekä avoimet työpajat kaiken ikäisille.

 

Fiskars Village

Matkakohde kaikille aisteille

Hiihtoladut ajettu 20.2.2021 perinteinen n. 6,5 km, luistelu 5 km. Luistelukenttä auki. Huomioi että kävely laduilla on kielletty!