Benz väyläesittely | Nordcenter


 

 

BENZ
​​​​​​​leppoisa metsäylänkökenttä

Amerikkalaisen Bradford Benzin suunnittelema puistomainen metsäylängöllä kiertävä Benz-kenttä, jota luonnehtivat leveät väylät, kauniit metsälammet ja kumpujen ympäröimät greenit.
​​​​​​​Suomen 4. paras golfkenttä ​​​​Golfpisteen kenttärankingissä 2023.


Leppoisa Benz

Amerikkalaisen Bradford Benzin suunnittelema puistomainen Benz-kenttä avattiin vuonna 1993. Benz sijoittui Suomen 4. parhaaksi golfkentäksi ​​​​Golfpisteen kenttärankingissä 2023.

Metsäylängöllä kiertävää kenttää luonnehtivat leveät väylät, kauniit metsälammet ja kumpujen ympäröimät greenit. Puistomaisella kentällä pelaa onnistuneen kierroksen muutamista virheistä huolimatta.

Kentän vaihteleviin ja luonnonkauniisiin väyliin ihastuu helposti. Jokainen väylä on erilainen ja ympäröivään luontoon täydellisesti sopiva. Kentän ’signature holeina’ voidaan pitää reikiä 9 ja 18, jotka kiertävät viehättävän lammen vastakkaisia puolia.
Väyläesittely

Jos olet erityisesti kiinnostunut vain jostain väylästä, klikkaa palloa.


Väylä 1

BMW/Bavaria

PAR 4305289254224

Benzin avausreikä on lyhyehkö, vähän vasemmalle kaartuva par 4. Ihanteellinen linja avaukselle on väylän vasemman reunan pienen harjanteen yli, jolloin väylä aukeaa ja greenille on matkaa noin 100 m.


PRO VINKKI

Lähestymistä odottavat greenin molemmilla puolilla bunkkerit. Liian pitkä lähestyminen päätyy helposti viheriön taakse vaikeaan alamäkeen. Greeni viettää etuosasta hieman oikealle ja väylää kohti.


Väylä 2

Smartpipe

PAR 5479462443400

Kakkosväylä on pitkä, ylämäkeen lähestyttävä par 5. Väylän vasenta puolta reunustaa tiheä metsä.


PRO VINKKI​​​​​​​

Avaus kannattaa suunnata hieman väylän oikeaan reunaan, josta kakkoslyönti kohti oikean puolen tasaista kumparetta. Vasemmalle suuntautuneet kakkoslyönnit valuvat helposti kentän vasempaan reunaan tai raffiin. Greeniä lähestytään ylämäkeen, jolloin lipun sijainnin tietäminen auttaa lyönnin suunnittelussa. Viheriön etuvasemmalla olevat kaksi syvää bunkkeria kannustavat tarkkuuteen. Turvallinen suunta lähestymiselle onkin greenin oikea reuna. Greeni on pitkä, etuosastaan kapeahko ja viettää loivasti väylän suuntaan koko pituudeltaan.


Väylä 3

Wise Solutions

PAR 4360340313287

Mielenkiintoinen lyhyt par-nelonen tarjoaa paljon bunkkereita ja vaihtoehtoja pelaamiseensa. Lähes 90 asteen dog leg houkuttelee itsevarmaa, pitkälyöntistä pelaajaa suuntaamaan avauksen greeniä kohti. Epäonnistunut lyönti saattaa tällöin päätyä joko vasemman puolen metsikköön tai johonkin useista oikaisijaa vaanivista bunkkereista.


PRO VINKKI

Turvallisempi strategia on tavoitella avauksella dog legin käännekohtaa. Tämä vaatii pitkähkön avauksen, mutta sillä saa pelattua pois sekä välialueen että greeniä vasemmalla vartioivat bunkkerit pois linjaltaan. Useimmiten lähestymislyönti kuitenkin lähtee bunkkereiden takaa, jolloin turvallinen strategia on suunnata lyönti greenin etuoikealle. Hyvällä chipillä siitä voi vielä pelata par’in tällä pitkällä, hieman väylän suuntaan viettävällä viheriöllä.


Väylä 4

Hile Water

PAR 5497477447418

Pitkä, kaunis par 5 testaa pelaajan tarkkuutta ja taitoja monipuolisesti. Vesiesteet ovat aktiivisesti pelissä lähes greenille asti.

PRO VINKKI​​​​​​​

​​​​​​​Avauksen tavoitteena on saada pallo väylän keskelle, dog legin kääntymiskohdassa olevan männyn vasemmalle puolelle. Tästä väylä avautuu ja kakkoslyönnin suuntaaminen on helppoa. Liian lyhyt avaus tuo kakkoslyönnin matkalle tiheän männikön, josta pallo helposti kimpoaa metsälampeen. Pitkälyöntinen ja itsevarma saattaa harkita avauksen oikaisua metsälammen ja metsikön yli, mikä onnistuessaan mahdollistaa viheriölle pääsyn kahdella lyönnillä.

Viheriön lähestyminen on helpointa väylän oikeasta reunasta, jolloin ei tarvitse lyödä bunkkereiden yli. Vältä kuitenkin oikealla olevaa syvää greenibunkkeria, josta viheriötä joutuu tavoittelemaan sokkona korkean kumpareen yli. Kaikkien haasteiden jälkeen greeni ei ole vaikea. Se on suuri ja lähes tasainen.

Väylä 5

Åminne Miljö

PAR 31211088780

Tämä lyhyt par 3 näyttää helpolta, mutta voi osoittautua yllättävän haastavaksi. Jos avauksesi on viheriöllä, kaikki on hyvin. Muut vaihtoehdot – leveä etubunkkeri, vasen bunkkeri, metsä tai veteen päättyvä rinne greenin takana – testaavat lyöntivalikoimaasi.


PRO VINKKI​​​​​​​

Turvallisin suunta avaukselle on greenin keskilinjasta hieman oikealle. Viheriö on suurehko ja hieman kalteva etubunkkeria kohti. Greeniosuman jälkeen par’in teko ei ole vaikeaa.


Väylä 6


PAR 4356341327272

Haasteellista, pitkää par 4 –väylää reunustaa vasemmalla koko matkalta tiheä metsä. Valkoinen, keltainen ja sininen tii ovat pienen kummun takana. Punaiselta tiiltä väylä sen sijaan hahmottuu selkeästi.


PRO VINKKI​​​​​​​

Avauslyönnille paras suunta on keskelle väylää. Viheriön saavuttaminen kahdella lyönnillä vaatii kaksi pitkää ja tarkkaa lyöntiä. Greenin edessä on notkelma, jonka vasemman puolen metsälampi poimii liikaa vasemmalle suuntautuneet lyönnit. Oikealla liian lyhyttä lähestymislyöntiä odottaa kaksi syvää bunkkeria. Kolmas bunkkeri on viheriön takaosassa vasemmalla.

Lyhytlyöntisen kannattaa turvautua välilyöntiin eli lyödä lähestyminen notkelmaan viheriön eteen.

Hieman korotettua viheriötä ympäröivät kummut, jotka usein pelastavat pallon metsäretkeltä epätarkan lyönnin jälkeen. Viheriö on suurehko ja se viettää hieman väylää kohti.


Väylä 7

Raaseporin Energia

PAR 5514483456392

Pitkä ja suora, mutta vaihteleva par 5 aukeaa vasta riittävän pitkän avauksen jälkeen.


PRO VINKKI​​​​​​​

Avaus on varsinkin keltaiselta tiiltä saatava pysymään kapeahkossa aukossa. Avaus kannattaa suunnata hieman väylän vasempaan reunaan, josta pallo vierinee keskelle väylää. Hyvän avauksen jälkeen kakkoslyönnille on tilaa. Lyönti kannattaa suunnata hieman väylän oikeaan reunaan, josta lähestyminen on helpompaa. Viheriön lähestyminen vasemmalta tuo peliin syvät greenibunkkerit. Greenin takana on vain vähän tilaa ennen kalliota.

Greeni on suuri ja suhteellisen tasainen. Haastavin lipun paikka on viheriön vasemmassa reunassa, missä on syvyyssuunnassa vähiten tilaa.


Väylä 8

Varuboden-Osla

PAR 4375354336295

Pitkällä, vasemmalle kaartuvalla par nelosella par’in tekeminen edellyttää kahta hyvää lyöntiä.


PRO VINKKI​​​​​​​

Väylän keskellä oleva mänty on hyvä tähtäyspiste avaukselle. Ihanteellinen sijainti avauksen jälkeen on männyn tasolla. Vasemmalle metsikköön suuntautuneet avaukset tietävät ongelmia, kun taas oikealla puiden välissä on paljon tilaa, mutta pidempi matka greenille.

Viheriö on hieman korotettu ja greenin molempia puolia reunustavat bunkkeri. Vasemmalta puolelta lähestyttäessä molemmat bunkkerit tulevat peliin. Lyhyet lähestymiset vierivät helposti rinnettä pitkin vasempaan bunkkeriin. Mikäli avauslyönti ei ollut riittävän pitkä, kannattaa harkita välilyöntiä viheriön eteen, josta hyvällä chipillä voi vielä pelastaa parin. Greeni on suhteellisen tasainen.


Väylä 9

Roth

PAR 4326304267243

Kauniin, lyhyehkön par-nelosen suurin haaste on iso ja erittäin kalteva greeni. Lampi reunustaa väylän oikeata reunaa.


PRO VINKKI​​​​​​​

Avaus kannattaa suunnata väylän vasempaan reunaan, josta kalteva väylä tuo pallon tasaisemmalle keskikohdalle.Vasemmalla ylhäällä raffissa on kaksi bunkkeria, jotka poimivat liikaa vasemmalle eksyneet avaukset.

Lähestyminen kannattaa suunnata viheriön vasempaan reunaan, josta pallo yleensä valuu kohti keskustaa. Greeniä vasemmalla ja takana reunustavat kummut ohjaavat pallon yleensä viheriölle. Oikealla viheriön ja lammen välissä on pitkä bunkkeri.

Voimakkaasti oikealle viettävä greeni on yksi kentän vaikeimmista. Etuysin jälkeen voikin rentoutua hetken taukopaikalla kioskin antimista nauttien!
Väylä 10

Brink

PAR 4318293273254

Takaysi alkaa lyhyellä par 4 -väylällä, joka kaartuu loivasti alas vasemmalle. Väylän oikeata puolta reunustaa out of bounds.


PRO VINKKI

Avauksessa on tilaa melko paljon, mutta voimakkaasti vasemmalle viettävä väylä kannustaa suuntaamaan avauksen keskilinjasta oikealle, jolloin lähestymisen pääsee lyömään tasaisemmalta alustalta ja suoraan viheriötä kohti. Väylän vasemmasta reunasta lähestyessä metsän reunapuut vaikeuttavat lyönnin suuntaamista. Pitkälyöntinen voi saada avauksensa varsinkin kuivalla säällä chippietäisyydelle.

Greeni on iso ja tasainen. Ainoa bunkkeri sijaitsee viheriön vasemmalla puolella.


Väylä 11

Season Golf

PAR 4359338311274

Suoran, pitkähkön par 4:n oikeassa reunassa on out of bounds.


PRO VINKKI

Ihanteellinen avaus suuntautuu keskelle tai vähän väylän keskikohdasta vasemmalle, josta on helpompi lähestyä greeniä. Lähestymistä helpottaa hyvä näkyvyys viheriölle ja lipun sijainnille. Greenin edessä ja oikealla olevat kaksi bunkkeria ovat hyvin näkyvissä. Liikaa vasemmalle suuntautuvat lähestymiset pomppivat helposti tien takana olevaan metsikköön. Suuri ja pitkä viheriö on koko matkaltaan väylän suuntaan kalteva.


Väylä 12


PAR 314212911091

Kaunis par 3 pelataan loivaan ylämäkeen leveälle kaltevalle greenille, joka on vasemmalta ja takaa kumpujen suojaama.


PRO VINKKI​​​​​​​

Varsinkin tuulisella säällä loiva ylämäki tekee oikean mailanvalinnan vaikeaksi. Kolme greenibunkkeria odottaa liian lyhyitä avauksia – eivätkä usein turhaan. Viheriö kallistuu kohti väylää. Hyvänkin avauksen jälkeen birdien kirjaaminen tuloskorttiin edellyttää kallistusten tarkkaa lukemista.


Väylä 13

Karjaan puhelin

PAR 4292278255232

Upea par-nelonen kaartaa ja nousee loivasti oikealle. Pituudeltaan väylä ei ole haastava, mutta lammet väylän molemmin puolin tuovat oman jännityksensä.


PRO VINKKI

Avauslyönnin tärkein ominaisuus tällä väylällä on tarkkuus. Lyhyet hookit päätyvät vasemmalle vesiesteeseen, josta dropin jälkeenkin on vaikea päästä yhdellä lyönnillä viheriölle. Liian pitkä suora avaus päätyy vastarinteeseen, josta on vaikea lähestyä.

Parin tekeminen vaatii tarkkaa lähestymistä. Epäonnistunut lähestyminen päätyy usein vesiesteen viereiseen bunkkeriin, josta tulee helposti useampikin lyönti ennen kuin pallo on kupissa. Greenin takaosan bunkkeri kerää puolestaan ylipitkät lähestymiset.

Viheriö on tulosuunnassa pitkä ja kapeahko, mutta lähes tasainen.


Väylä 14

Maxivision

PAR 3183179136124

Hieno alamäkeen pelattava par 3 vaatii varsinkin miesten tiiauspaikalta pitkän ja suoran avauksen. Greeni on hyvin bunkkeroitu: kolme bunkkeria on vasemmalla edessä ja yksi oikealla sivussa.


PRO VINKKI

Avauksessa oikealle suuntautunut pallo löytyy usein raffista mäntyjen välistä. Hyvä suunta on lyödä greenin keskikohdasta hieman oikealle, jolloin lyhytkin avaus voi rullata viheriölle. Vasemmalle suuntautuvat lyhyet lyönnit päätyvät helposti bunkkeriin. Liian pitkä avaus löytyy greenin takaa rinteestä.

Viheriö on suuri ja lähes tasainen.


Väylä 15


PAR 5495458436395

Kauniisti kumpuileva par 5 taipuu avauksen jälkeen dog leginä vasemmalle. Avauksen ihanteellinen suunta on väylän keskellä tai hieman siitä vasemmalle, kuitenkin varoen soista männikköä väylän vasemmassa reunassa. Tarkka ja riittävän pitkä avaus helpottaa kakkoslyöntiä merkittävästi.


PRO VINKKI​​​​​​​

Kakkoslyönnissä peliin tulee idyllinen metsälampi lumpeineen väylän oikealla puolella notkelmassa. Lampi ottaa hyvin helposti talteen väylän oikeaan reunaan suuntautuneet lyönnit. Tästä syystä turvallisin suunta kakkoslyönnille on vasen, josta greenikin aukeaa hyvin lähestymiseen. Oikealta lähestyessä peliin tulee yleensä metsikön reuna.

Tasainen, kookas viheriö on vasemmalta ja takaa kumpujen suojaama.


Väylä 16


PAR 4342314286256

Kaunis par-nelonen ei ole pitkä, mutta kalteva viheriö on yksi kentän haasteellisimmista.


PRO VINKKI​​​​​​​

Vesieste houkuttelee avauslyönnin suuntaamiseen vasemmalle. Reilusti vasemmalta lähestyessä pallon lentorataa kuitenkin haittaa puistikko. Mikäli luottaa avauksen suoruuteen, lyönti kannattaakin suunnata keskelle väylää.

Turvallisin suunta lähestymiselle on viheriön vasen reuna, joka on tasaisempi. Näin välttää myös bunkkerin greenin oikealla puolella.

Viheriö on pitkä ja kapea ja se viettää väylää kohti. Greenin oikeassa etureunassa on pieni harjanne, jonka lähistöstä löytyvät hankalimmat lipunpaikat.


Väylä 17


PAR 314012310689

Lyhyen par kolmosen suurin haaste on viheriön edessä vasemmalla oleva suuri ja syvä bunkkeri.


PRO VINKKI

Avaus kannattaa suunnata viheriön keskelle. Greenin oikeassa reunassa on ruohobunkkeri, josta chippaamisen onnistumiseen vaikuttaa pelaajan taitojen lisäksi ruohon pituus. Reilusti vasemmalle eksyneet avaukset saattavat pomppia pitkänkin matkan kohti 9. reiän tiipaikkaa. Greeni on pitkä ja kapeahko. Melko tasaisen viheriön haastavimmat kallistukset löytyvät etuosassa.


Väylä 18

Hartwall

PAR 4352320301272

Tällä päätösreiällä kaikki on mahdollista. Kierroksen päättää haasteellinen par-nelonen, jota vasemmalla reunustaa vesieste. Avaus lyödään hieman alamäkeen leveälle väylälle. Ihanteellinen avaus on väylän keskilinjasta hieman vasemmalle ja riittävän pitkä, jotta lähestymisen pääsee lyömään veden yli.


PRO VINKKI​​​​​​​

Välilyöntistrategialla kakkoslyönti suuntautuu dog legiin greenin oikealle puolelle, josta lähestyessä greenibunkkerit eivät tule niin vahvasti peliin. Kumpujen suojaama suuri viheriö kallistuu voimakkaasti vesiesteen suuntaan.
Kenttiemme varaustilanne

Alla kenttiemme varaustilanne, josta voit hakea vapaina olevia starttiaikoja. Tee varsinainen varaus alla olevilla painikkeilla.

WISEGOLF SOVELLUS

CADDIEMASTERBenzin tulevat tapahtumat

Alla benzillä pidettävät lähiajan kilpailut ja muut tapahtumat. Kilpailuun voit osallistua painamalla "Lisätietoja" -painiketta.