Fream väyläesittely | Nordcenter


 

 

Fream
​​​​​​​ota haaste vastaan

Amerikkalaisen Ronald W. Freamin suunnitteleman Fream-kentän mieleenpainuvimpia ominaisuuksia ovat sen vaihteleva maasto sekä huikeat maisemat vehmaasta merenrannasta jylhien korkeuserojen metsäylänköön ja kartanon vanhaan puistoalueeseen.
​​​​​​​Suomen 2. paras golfkenttä ​​​Golfpisteen kenttärankingissä 2023.​​​​​​​


Ota Freamin haaste vastaan

Vanhemman Fream-kenttän uusitut väylät kiemurtelevat vaihtelevassa maisemassa vehmaasta merenrannasta kohti jylhien korkeuserojen metsä- ylänköön ja kartanon vanhaan puistoalueeseen. Freamin uudistetut greenit kruunaavat kierroksen.​​​​​​​

Fream-kentän mieleenpainuvin ominaisuus on sen vaihteleva maasto suurine korkeuseroineen ja huikeine maisemineen. Kenttä kiemurtelee vaihtelevaa maisemaa vehmaasta merenrannasta jylhien korkeuserojen metsäylänköön ja kartanon vanhaan puistoalueeseen.

Lähes kaikki tiiauspaikat, väylät ja greenit uusittiin vuonna 2008 valmistuneessa mittavassa peruskorjauksessa. Fream-kentän luonne säilytettiin kuitenkin mahdollisimman lähellä alkuperäistä. Siitä piti huolen alkuperäinen suunnittelija, joka oli vahvasti mukana kentän uudistamisessa

Suomen 2. paras golfkenttä ​​​Golfpisteen vuoden 2023 kenttärankingissä.
Väyläesittely

Mikäli olet kiinnostunut erityisesti tietystä väylästä, klikkaa väylän palloa.


PAR 4376359337335310

Freamin ensimmäinen väylä on leppoisa, loivasti alaspäin lyötävä par 4. Pitkälyöntisen kannattaa suunnata avauksensa oikean bunkkerin yli, lyhytlyöntisen oikealle, bunkkerin viereen. Oikea puoli on paras linja lähestyä greeniä ja täten myös raffista lähestyminen sopii. Näin et joudu lyömään griinibunkkerien yli.


PRO VINKKI

Pelaa bunkkerit pois.

PAR 4370345332318301

Kakkosväylä on selkeä, mutta tuuli on syytä ottaa huomioon. Oikealta lähestyessä linja on vaikea ja täten bunkkerit tulevat peliin. Pitkä griini. Jos et osu griiniin, jätä mielummin lyhyeksi kuin pitkäksi. Takana vaanii vesi.


PRO VINKKI

Avaus vasemmalle puolelle, jolloin griini avautuu.

PAR 5509494456451429

Erittäin kapea ja vasemmalta oikealle kalteva väylä. Pelistrategiastasi riippumatta suuntaa avaus vasempaan reunaan. Mikäli avaus menee oikealle, metsä tulee peliin mukaan, mutta kuitenkin jatkolyönti on usein lyötävissä. Griinille on helpointa lähestyä väylän oikeasta reunasta.


PRO VINKKI

Maltti on valttia tällä väylällä. Jätä avaus lyhyeksi väyläbunkkerin eteen.

PAR 4346320290281234

Ehdottomasti kentän haastavin väylä. Edessä on jyrkkä ja raskas ylämäki. Paras paikka avaukselle on väylän vasen laita. Kaksitasoinen griini, vältä lyömästä pitkäksi. Lyhyeksi jäänyt lyönti on vastaavasti griinibunkkerissa, josta on kuitenkin helpompi nostaa lipulle. Bogey tällä väylällä ei ole katastrofi.


PRO VINKKI

Tuuli ja korkeusero vaikuttavat mailavalintaan todella paljon.

PAR 3207182167167154

Pitkä par 3 ja yksi kentän kauneimmista väylistä. Griinille lyödään korkealta, josta on jyrkkä rinne alaspäin. Griini on vastaanottava, mutta ota huomioon jyrkkä rinne alaspäin ennen griiniä.


PRO VINKKI

Unohda lipun paikka ja pyri lyömään keskelle griiniä.

PAR 4334308299290281

Lyhyt par 4 -väylä. Pitkälyöntisillä on mahdollisuus yrittää suoraan griinille. Avaus lyödään korkealta, josta jyrkkä rinne alaspäin. Väylä on kalteva vasemmalta oikealle. Jos lähestyt oikealta puolelta väylää, joudut lyömään lähestymisesi bunkkereiden yli. Huomioi tuuli lähestymislyönnissäsi, sillä griinin takana on vesieste.


PRO VINKKI

Mikäli lippu on takana, pyri lähestymään väylän vasemmasta reunasta.

PAR 4337320311302284

Lyhyehkö, mutta petollinen par 4 -väylä. Avaus kannattaa lyödä väylän oikeaan reunaan. Väylä on kalteva koko matkan vasemmalle veteen päin. Griini on lähes veden ympäröimä ja kalteva oikealta vasemmalle.


PRO VINKKI

Avaa maltillisesti väylän oikeaan reunaan, josta täysi wedge lipulle.

PAR5473458452444411

Kapea väylä. Tähtää avaus mieluummin oikealle, jotta pelaat veden pois. Suuntaa jatkolyönti väylän oikeaan reunaan, josta on paras linja lähestyä griiniä. Griiniä lähestyttäessä bunkkerit ovat oikealla. Huomioi griiniä ympäröivä vesieste.


PRO VINKKI

Yritä välttää joutumasta liian lähelle vesiestettä lähestymisessäsi, elleivät vajaat wedget ole vahvuutesi.


PAR 4403373339335301

Hienosti suunniteltu väylä, mutta vastatuuleen todellinen monsteri. Suuntaa avauksesi väyläbunkkerin vasemmalle puolelle. Pitkälyöntinen voi yrittää lyödä suoraan bunkkereiden yli väylälle. Pitkä lähestyminen kapeaan ylämäkeen. Griini pitkä, kapea ja kumpuileva.


PRO VINKKI

Lähesty griiniä täyden wedgen matkalta, mikäli et yllä kakkosella griinille.PAR 4388368318318267

Takaysin ensimmäinen väylä pelataan loivaan ylämäkeen. Avaus kannattaa suunnata joko vasempaan reunaan väyläbunkkerin eteen tai pitkälyöntisenä voit yrittää lyödä sen yli. Väyläbunkkerin vieressä oikealla on todella ahdasta. Bunkkerit vartioivat griiniä. Griinin takana on hyvin tilaa, mutta sieltä on vaikea chipata takaisin lipulle.


PRO VINKKI

Jos lippu on edessä, vältä pitkäksi lyömistä.


PAR 3170147135131105

Ylämäkeen pelattava par 3 -väylä, jossa bunkkerit vaanivat griinin vasemmalla ja oikealla puolella. Väylä kallistuu alaspäin griinin edestä. Pyri avaamaan keskelle griiniä, mutta mikäli lippu on edessä, pyri jättämään avauksesi griinin etureunaan.


PRO VINKKI

Katso tarkasti, missä lippu on.


PAR 5460445411408377

Kapea par 5 -väylä. Pyri avaamaan väylän oikeaan reunaan, sillä väylä kallistuu voimakkaasti vasemmalle. Toinen lyönti kannattaa sijoittaa vasemmalle väyläbunkkerin eteen, josta griini avautuu parhaiten. Huomioi griinin oikealla puolella oleva vesieste. Jos et ole pitkälyöntinen, on suotavinta pelata kolmella päälle, mutta pitkälyöntisenä voit kokeilla lyödä kahdella lyönnillä griinille.


PRO VINKKI​​​​​​​

Tee pelistrategiasi tuulen suunnan perusteella, myötätuuleen on helpompi lyödä kahdella päälle.

PAR 4340316310293223

Vasemmalle kääntyvä lyhyehkö par 4 -väylä, jossa hyvä mahdollisuus birdiehen. Suuntaa avaus oikealle puolelle väylää, josta pallo todennäköisesti valuu vasemmalle bunkkerin eteen. Lyö lähestyminen suoraan griinille, huomioi kallio vasemmalla. Griinibunkkerista on helpohkoa nostaa lipulle, sillä griini kallistuu niitä päin.


PRO VINKKI

Suuntaa avauksesi 100 metrin mittapaalua päin.


PAR 3203175159140125

Haastava ja pitkä par 3 -väylä, jossa vesi vaanii oikealla. Tähtää lyöntisi keskelle griiniä. Voit lyödä lyhyeksi ja vasemmalle, jos lyöntimittasi ei riitä griinille asti.


PRO VINKKI

Tarkista lipun paikka, sillä griini on monitasoinen.

PAR 4398367329325297

Tilava par 4 -väylä, jossa avaus kannattaa suunnata väylän oikeaan reunaan, sillä pallo valuu siitä vasemmalle. Paras linja lähestyä griiniä on väylän vasemmasta reunasta. Voit jättää lähestymisesti lyhyeksi griinistä, sillä siitä jää helpohko chippi lipulle.


PRO VINKKI

Tähtää avauksesi väylän keskellä olevien mäntyjen väliin.


PAR 3176160151141132

Yksinkertainen, mutta erittäin kaunis väylä. Yritä suunnata avauksesi greenin keskelle välittämättä lipun paikasta. Hankala griini lähestyä chipillä, sillä griiniä ympäröi myös kolme bunkkeria, jotka rankaisevat.


PRO VINKKI​​​​​​​

Tähtää keskelle greeniä ja ota tuuli huomioon.


PAR 4388360339346295

Kaunis par 4 -väylä, jossa vesiesteet ovat pelissä koko matkan. Vältä lyömästä avaustasi pitkäksi veteen. Griini on iso, mutta siinä on paljon kallistuksia. Griinibunkkereita on takana ja vasemmalla.


PRO VINKKI

Tähtää lyöntisi väylän oikeaan reunaan, jotta vältät väyläbunkkerit.

PAR 5446426373367348

Kentän ehdottomia helmiä ja kauneimpia väyliä. Upea lopetus klubitalolle. Suuntaa avauksesi vasemmalle puolelle väylää ja jätä toinen lyöntisi lyhyeksi väyläbunkkerin eteen. Pitkälyöntisenä voit yrittää kahdella griinille, mutta ota huomioon, että griini on pieni ja vaikeasti lähestyttävissä.


PRO VINKKI

Yritä välttää griinin edessä olevaa väyläbunkkeria. Muista nauttia myös maisemista!
Kenttiemme varaustilanne

Alla kenttiemme varaustilanne, josta voit hakea vapaina olevia starttiaikoja. Tee varsinainen varaus alla olevilla painikkeilla.

WISEGOLF SOVELLUS

CADDIEMASTER​​​​​​​Freamin tulevat tapahtumat

Alla Freamin lähiajan kilpailut ja muut tapahtumat. Voit ilmoittautua kilpailuun taulukon "Lisätietoja" painikkeella.