Kentänhoito tiedottaa 27.10.2020


Lyhyen kylmän jakson jälkeen lämpötilat ovat jälleen nousseet 10 asteen paremmalle puolelle.
Sunnuntaina saapunut lämmin hönkäys sai heinän taas kasvamaan vähän turhankin voimakkaasti.
Sana turhankin siitä syystä että yhteyttämiseen tarvittavaa valoa ei ole kasvin saatavilla jolloin se käyttää talvehtimisen osalta tärkeää vararavintoa kasvuun. Käytännössä lämmin sää tarkoitti että kaikki viheriöt leikattiin maanantaina 26.10. Leikkuuta suoritettiin myös jollain väylillä sekä viheriöiden ympärys-alueilla.

Freamilla ilmastetaan tällä hetkellä viheriöitä. Ilmastus suoritetaan normaalia syvemmälle eli noin 28 cm syvyyteen. Täällä varmistetaan veden läpäisy kasvualustan alimpien kerrosten läpi, joihin ei kesäkauden aikana päästä käsiksi. Työ on hidasta ajonopeuden ollessa 0,8 km/h.

Fream 5 ilmastusta

Ilmastusta jatketaan keskiviikkona Benzillä.

Benzin bunkkereiden korjaustyö etenee hyvin. Bunkkerit 1 ja 2 väylillä sekä 8 väylän vasen viheriöbunkkeri on muotoiltu sekä valettu Capillary concretillä. Tuotteen valmistajan edustaja Kneale Diamond Englannista kävi valvomassa ensimmäisten bunkkereiden tekoa. Hän oli erittäin tyytyväinen pohjatöiden laatuun. Kiitos siitä kuuluu varsinkin Kenille ja Robinille jotka tekevät erittäin huolellista työtä kuivatusten ja muotoilujen  kanssa, mutta kiittää kuuluu myös muita kentänhoitajia, jotka auttavat taustalla kun lisä-käsiä tarvitaan, sekä hoitavat arjen rutiinityöt. Kaikkien työpanos on ollut loistava. Tällaiset projektit ovat tiimityötä parhaimillaan!

Suurin työ bunkkereiden osalta ovat yllätykset joita kohdataan pohjatöiden aikana. Varsinkin Benz 17 bunkkeri on tarjonnut haasteita. Bunkkerin keskeltä löytyi kallion lisäksi kaivo johon on johdettu sekä viheriön että bunkkerin salaojat. Salaojista ei ole kartta-tietoja joten niiden ollessa täysin tukossa eteen tulee aikamoisia ongelmia ratkaistavaksi.

 

Kaikki kuivatukset lisätään kentän pohja-karttoihin projektin edetessä. Kuivatuksiin tehdään myös huuhtelu piste jotta tulevaisuudessa varmistetaan viheriö-alueiden sekä bunkkereiden tekninen toimivuus.
Työn alla tällä hetkellä bunkkerit väylillä 8,16, ja 17. Tästä työ jatkuu tämänhetkisten tietojen mukaan väylällä 11.

Pelit jatkuvat toistaiseksi molemmilla kentillä melko normaaliin tapaan. Benzillä voi olla yksittäisiä tilapäisiä viheriöitä bunkkeriprojektista johtuen. Pahoittelemme häiriötä.

Hyvää loppusyksyä!

Staffan Lundmark
Kenttämestari

Puhelinnumeromme on vaihtunut, uusi numero on 0600 390755 (0,76€/min+ppm)