Monipuolista valmennusta ja opetusta kaikentasoisille golffareille


Head Pro Riku Soravuon koulutusohjelmat käynnistyvät. Lue lisää Rikun golfkokemuksista ja valmennusfilosofiasta tästä.

 Ilmoittaudu treeneihin tai yksityistunneille netin kautta tai soittamalla caddiemaster-toimistoon.

Tule sinäkin parantamaan omia taitojasi!

Ilmoittaudu treeneihin tai yksityistunneille

Head Pro Riku Soravuo - Nordcenterin kummipoika 


Nordcenterin ensimmäisenä toimintavuonna 1988 silloinen toimitusjohtaja Ritva Rissanen kutsui kolme Suomen nuorta lupausta kentän kummipojiksi . Riku Soravuo , Mikael Piltz ja Antti Vaalas kävivät testaamassa vastavalmistuneen Freamin ja vertaamassa sitä maailmalla tutuiksi tulleisiin kenttiin. Samalla opastivat jäseniä ja antoivat vinkkejä peliin.  Tänä päivänä Riku on jälleen opettamassa ja valmentamassa nyt head pron roolissa.

 

Rikun suvussa golf on ollut mukana kauan. Jo isoisä Ossian Soravuo oli 1932 perustamassa Helsingin golfklubia.  Isän työ kaupallisena sihteerinä vei perheen useaksi vuodeksi Limaan Peruun, jossa Rikukin golfin aloitti 1974. Noilta ajoilta on mieleen jäänyt erityisesti junioriturnaus 1976 Perussa. Kilpailu pelattiin lähellä Titicaca-järveä, 3800 metriä merenpinnan yläpuolella vuorilla. Ilma sillä korkeudella on ohutta ja happipitoisuus vähäistä ja pallo lensi normaalia kauemmaksi. Nuorella pojalla oli kivaa kun lyönnit olivat erityisen pitkiä ja pallo lensi!

Vuosina 1982-1983 Riku valittiin Brasiliassa Sao Paulon osavaltion parhaaksi junioripelaajaksi.
Kotimaahan palattua nousujohteinen ura jatkui. Kolmena vuonna peräkkäin  1986-1988 Riku voitti lyöntipelin Miesten SM-kultaa. Maajoukkue-edustuksia sekä amatöörinä että ammattilaisena oli lukuisia.  Ammattilaisuralla tuli kierrettyä kansainvälisillä kentillä monta vuotta. Kokemukset ovat ainutlaatuisia ja lajin parista tuli paljon ystäviä kilpakumppaneista. Ne kokemukset ovat korvaamattomia.

 

Riku valmentajana – kuin kala vedessä

Valmentajana Riku aloitti 1993 St.Laurencessa  Lohjalla ja siinä hän tunsi olevansa ”kuin kala vedessä”.
”Parasta valmennuksessa on se, että saa ihmiset nauttimaan golfin pelaamisesta enemmän kun saavat uusia ideoita tekemiseensä oppitunneilta.  Valmentajalle se on palkitsevaa ja hienoja hetkiä tulee jatkuvasti”, hän sanoo.

Rikun valmennusfilosofia lähtee jokaisesta yksilöstä erikseen. Jokainen oppilas ja oppitunti on erilainen, kahta samanlaista ei tule. Riku lähestyy oppilastaan monesta näkökulmasta oikean opetuksen löytämiseksi. Oppilaassa huomio kiinnittyy moneen asiaan kuten kävelytyyliin, olemukseen,  liikkuvuuteen, pallosilmään, vammaan jos on, jne. Siitä muodostuu mielikuva miten tuntia lähdetään vetämään ja matkan varrella kehitetään tarpeen mukaan ja improvisoidaan.
”Tärkeintä minulle on kuitenkin auttaa oppilasta löytämään itselleen sopivan tavan harjoitella ja kehittää itseään niin että pelaaminen maistuisi paremmalta.”

”Riku ei pelkästään kerro mikä meni väärin vaan miksi ja miten treenata ja

vähentää virhettä. Ottaa huomioon jokaisen pelaajan persoonallisen swingin.

Kertoo myös kaikki hyvät puolet. Innostava, ihana poikkeus puheliaisuudessaan ja

positiivisuudessaan” sanoo Tarja Henriksson

Oppitunnilla mielenkiintoista asiaa tulee lajin monelta kantilta. Kaikkea ei ehdi rekisteröidä mutta tärkeintä on oma oppi. Lieneekö Rikun sosiaalisuus ja puheliaisuus Etelä-Amerikan peruja.

 

Golf on elämäntapa, joka tuo jatkuvasti iloa

Rikun mielestä golfin vetovoima on sen monipuolisuus, joka tekee lajista kiehtovan. Ulkoilu, liikunta, sosiaalinen kanssakäyminen, tunteiden vuoristorata. Taidot voivat olla ihmisillä erilaiset mutta tasapuolisesti voidaan mittelöidä.  Valtava määrä muuttujia lisää mielenkiintoa; eri kentät, keli, oma ”päivän kunto”, seura ym. Ja kilpatasolla ainainen itsensä kehittämisen tavoittelu. Koskaan ei tule valmista, mutta onnistuessaan ilo onkin sitä suurempi.

Soravuon urheilusuku saa jatkoa kun Rikun poika Emil Soravuo on telinevoimistelussa maailman eliittiä. Siitä tähän mennessä hienoimpana saavutuksena on viime vuonna saavutettu  kultamitali permannolla European Gamesissä Minskissä, Valko Venäjällä. European Games eli Euroopan Olympialaiset pidetään kerran neljässä vuodessa. Kevään 2020 aikana on kaksi tärkeää maailman cup kisaa, siellä jos menee putkeen, Tokio kutsuu. Rikun sanoin ”Kyllähän tuo kaikki jännittää onnistuuko? Kävi niin tai näin, on hienoa elää tätä matkaa hänen kanssaan ja kannustaa kaikessa ja auttaa missä voi. Päätavoite on kuitenkin Olympialaiset 2024 Pariisissa.”

Sama kannustava asenne ja halu auttaa ovat tärkeitä hänelle myös golfopettajana ja valmentajana.